Καλιφόρνια: Μακελειό με 12 νεκρούς σε μπάρ

Καλιφόρνια: Μακελειό με 12 νεκρούς σε μπάρ

 

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε σε μπαρ της νότιας Καλιφόρνιας, όταν άγνωστος εισέβαλε κατά τη διάρκεια φοιτητικής γιορτής και άνοιξε πυρ

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε σε μπαρ της νότιας Καλιφόρνιας, όταν άγνωστος εισέβαλε κατά τη διάρκεια φοιτητικής γιορτής και άνοιξε πυρ.

 

Οπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του σερίφη της κομητείας Βεντούρα, Τζεφ Ντιν, σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι που βρίσκονταν στο εσωτερικό του μπαρ και ένας βοηθός σερίφη ο οποίος έφθασε επί τόπου.

Ο δράστης της επίθεσης σκοτώθηκε επίσης, πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι δεν τον υπολογίζει ανάμεσα στα θύματα.

Συναγερμός σήμανε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, μετά από περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε εστιατόριο στην πόλη Thousand Oaks.

Τουλάχιστον ένδεκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν από τον ένοπλο που άνοιξε πυρ σε μπαρ της νότιας Καλιφόρνιας, κατά την διάρκεια φοιτητικής γιορτής, ανακοίνωσε η αστυνομία.

 

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν ότι ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός εντός του μπαρ και προειδοποίησαν ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

«Οι πυροσβέστες και οι πρώτοι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο όπου αναφέρθηκε ένοπλη επίθεση με πολλούς τραυματίες», σύμφωνα με tweet της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά μέσα δείχνουν να απομακρύνονται με φορεία από το νυχτερινό κέντρο άνθρωποι που φέρουν τραύματα όπως φαίνεται από σφαίρες.

Η αστυνομία σημείωσε ότι εξακολουθεί να προσπαθεί να θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο, ενώ ακόμη δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν ο ύποπτος που άνοιξε πυρ έχει συλληφθεί ή παραμένει ελεύθερος.

Το μπαρ φιλοξενούσε μουσική βραδιά ενός κολεγίου με μουσική κάντρι, σύμφωνα με τον ιστότοπό του, ενώ την ώρα της επίθεση βρίσκονταν σε αυτό τουλάχιστον 200 άνθρωποι.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για εικόνες πανικού.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμές πληροφορίες ο δράστης της επίθεσης μπορεί να χρησιμοποίησε καπνογόνα και ένα όπλο στην επίθεσή του.

Τουλάχιστον τέσσερα ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο, για να παραλάβουν θύματα της επίθεσης, ενώ οι αρμοδιες αρχές έχουν ζητήσει από το κοινό να αποφύγει την περιοχή.