Γαλία: Σκηνές «γαλλικής επανάστασης»Διαδηλωτές πήραν οπλισμό και επιθετικά τυφέκια

Γαλία: Σκηνές «γαλλικής επανάστασης»Διαδηλωτές πήραν οπλισμό και επιθετικά τυφέκια

 

Καίγεται το Παρίσι! Σκηνές «γαλλικής επανάστασης»Διαδηλωτές πήραν οπλισμό και επιθετικά τυφέκια

Θέατρο σκηνών αντάρτικου πόλης στο περιθώριο της κινητοποίησης των “Κίτρινων Γιλέκων” στο Παρίσι, ενώ διαδηλωτές έκλεψαν αυτόματο τουφέκι από όχημα της αστυνομίας, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Από την Οπερά στη λεωφόρο Φος περνώντας από την οδό Ριβολί και τη λεωφόρο Οσμάν, αρκετές κοσμοπολίτικες συνοικίες της γαλλικής πρωτεύουσας έγιναν το Σάββατο (1.12.2018) ένα τεράστιο πεδίο μάχης, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η διεύθυνση της παρισινής αστυνομίας ανακοίνωσε ότι έγιναν 205 συλλήψεις μετά τα βίαια επεισόδια.

Έκλεισαν 19 σταθμοί του μετρό, ενώ φωτιά εκδηλώθηκε σε κτίριο κοντά στο Μέγαρο των Ηλυσίων, η οποία έσβησε από την Πυροσβεστική.

 

Γαλία: Σκηνές «γαλλικής επανάστασης»Διαδηλωτές πήραν οπλισμό και επιθετικά τυφέκια

Δύο ιστορικά πολυκαταστήματα στο κεντρικό Παρίσι, οι Γκαλερί Λαφαγιέτ και το Πρεντάν έκλεισαν τις πόρτες τους λόγω της κλιμακούμενης βίας στην πρωτεύουσα μεταξύ των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για την αύξηση του κόστους διαβίωσης, δήλωσαν στο Reuters εκπρόσωποι των δυο καταστημάτων.

Το μεσημέρι διαδηλωτές στην Αψίδα του Θριάμβου τραγουδούσαν τη Μασσαλιώτιδα καλώντας σε παραίτηση τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

“Οι ταραχές και η βία που βλέπουμε στο Παρίσι είναι απαράδεκτες και οι διαδηλωτές πρέπει να αντιταχθούν στις εξτρεμιστικές ομάδες που επωφελούνται από την κατάσταση υπονομεύοντας τις εύλογες καταγγελίες των “κίτρινων γιλέκων””, δήλωσε η υπουργός Υγείας Ανιές Μπιζίν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η τρίτη ημέρα εθνικής κινητοποίησης των “Κίτρινων Γιλέκων” είχε περισσότερους από 75.000 διαδηλωτές.

 

Τσιτσιπάς για το Παρίσι: “Είδα την επανάσταση με τα ίδια μου τα μάτια”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Παρίσι και ζει από κοντά τις επεισοδιακές στιγμές που βιώνει η πρωτεύουσα της Γαλλίας. Με ποστάρισμά του στο twitter, ο Έλληνας “άσος” του τένις” έκανε λόγο για... γαλλική επανάσταση!
Η κινητοποίηση των “κίτρινων γιλέκων”, που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή εβδομάδα στο Παρίσι, με σκοπό την διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν – για την αύξηση στη φορολογία των καυσίμων και του κόστους διαβίωσης – δεν έμεινε ασχολίαστη από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Έλληνας “άσος” του τένις” βρίσκεται στη γαλλική πρωτεύουσα και – με ποστάρισμά του στο twitter – έκανε λόγο για… γαλλική επανάσταση!

“Η γαλλική επανάσταση είναι πιο κοντά από ό, τι νομίζετε. Το είδα με τα μάτια μου σήμερα το απόγευμα, είδα την απογοήτευση και το θυμό στα μάτια των ανθρώπων.” ανέφερε χαρακτηριστικά.