Κάμπινγκ

 

Αχέρων
 ( Αχέρων )

Το camping αποτελεί φιλοσοφία ταξιδιού και τρόπος ζωής. Απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να είναι δίπλα στην φύση, να τη βιώνουν και να την ρουφούν μέχρι το μεδούλι. Παράλληλα είναι πιο οικονομικά από τις συμβατικές διακοπές σε ένα ξενοδοχείο ενώ ταυτόχρονα και πιο ελκυστικά για τα παιδιά που θέλουν να νιώθουν ελεύθερα να παίζουν όλη μέρα. Συχνά εγείρεται το ερώτημα αν πρέπει να επιλέξει κανείς ελεύθερο ή οργανωμένο.

Ελεύθερο Κάμπνγκ

Ποταμός Αχέρων οι Πηγές του ποταμού Αχέροντα είναι ένα στενό σημείο βράχων με ορμητικά νερά- παγωμένα ακόμη και το καλοκαίρι- βρίσκονται στη Γλυκή, ένα χωριό 20 χιλιόμετρα από την παραλιακή Αμμουδιά μεταξύ Πρέβεζας και Πάργας. Από Πρέβεζα 60 χλμ. από  Ηγουμενίτσα  40 χλμ. και από  Ιωάννινα 140 χλμ.Προορισμός family -friendly με πολλές δραστηριότητες για παιδιά. Από βαρκάδα με πλαστική βάρκα στα ρηχά νερά και πεζοπορία, μέχρι βόλτα με άλογο στο ποτάμι. Τους  καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα τον Αύγουστο θα συναντήσετε μεγάλη τουριστική κίνηση με επισκέπτες από όλα τα Βαλκάνια.Από τις Πηγές ο ποταμός Αχέροντας κυλά ήρεμος διασχίζοντας την κοιλάδα με τα καλαμποκοχώραφα και εκβάλλει στο Ιόνιο σε μία ρηχή αμμουδερή παραλία, την Αμμουδιά, στο βορειοδυτικό άκρο του νομού Πρεβέζης.Στις εκβολές του η βλάστηση θυμίζει ζούγκλα και στην Αμμουδιά- που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε παραλιακό θέρετρο της περιοχής- πλοιάρια κάνουν τουριστικές διαδρομές στο εσωτερικού του ποταμού.Οσο γαλήνιος όμως ο Αχέροντας «ενώνεται» με τα νερά του Ιονίου, τόσο άγριος και σκοτεινός είναι πιο ψηλά, πέρα από τις πηγές του στο φαράγγι προς τα Όρη του Σουλίου.Η μαγεία του Αχέροντα, που δικαιολογεί και το μύθο του για την είσοδο στον Κάτω Κόσμο, βρίσκεται στις Πηγές του. Δεν θα έχετε όμως ολοκληρωμένη εικόνα, αν δεν δείτε από ψηλά τον ποταμό και αν δεν επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείου, στο χωριό Μεσοπόταμο, 8χλμ.
Η κοιλάδα του Αχέροντα προφέρεται για ποδήλατο. Είναι εντελώς επίπεδη με αγροτικούς ασφαλτοστρωμένους δρόμους που διασχίζουν εύφορα καλαμποκοχώραφα και συνδέουν τα χωριά.

Βάλτος
( Βάλτος )

Η Παραλία της Κερέντζας βρίσκεται στο Νομό Πρέβεζας στο δήμο Πάργας κοντά στον χωρίο Βαλανιδοράχη κατάλληλη για όποιον θέλει να χαλαρώσει και να κάνει κάμπινγκ. Είναι μια παραλία αμμώδης, ρηχή με ένα ποταμάκι στο ΝΑ άκρο της και ένα λιμανάκι για μικρά σκάφη στο ΒΔ.Ο όρμος του Οδυσσέα (Κερέντζα όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι την παραλία).Όταν ο βασιλιάς της Ιθάκης, άφησε τελικά την Πηνελόπη, πέρασε από την παραλία της Κερέντζας για την ηπειρωτική γη της Θεσπρωτίας, για να εξευμενίσει τον Θεό Ποσειδώνα όπως του είχε πει ο μάντης Τειρεσίας να πάρει ένα κουπί στον ώμο και να ταξιδέψει στη στεριά μέχρι να βρει κάποιον που να μην γνωρίζει τη θάλασσα και τι είναι το κουπί. Μέχρι που έφτασε στο εσωτερικό της Θεσπρωτίας, εκεί συνάντησε κάποιον που του είπε τι είναι αυτό που κουβαλά στον ώμο του . Στις μέρες μας έχει ψηφιστεί ως αλιευτικό καταφύγιο από τον Μάρτιο του 2015

Ελεύθερο κάμπινγκ μπορεί να γίνει στα όροι Σουλίου και οροί Γορίλα με τα καταπράσινα , κακοτράχαλα βουνά γεμάτο μαγευτικές εικόνες της φύσης συντροφία με ζώα , ερπετά ... προσοχή γιατί χρειάζεται εμπειρία και σωστό εξοπλισμό από τους φυσιολάτρης
Κάμπινγκ στη περιοχή του Σουλίου 
μπορεί να γίνει κατά τους θερινούς και χειμερινούς μήνες απρόκοπα  χωρίς να ενοχλούνται η να ενοχλούν οι δημότες
Λίχνος
 ( Λίχνος )
 
Οργανώμένο Κάμπινγκ
το οργανωμένο κάμπινγκ στην Ήπειρο είναι κύριος σε παρα-θαλασσια περιοχές μερικά γνωστά τις περιοχής είναι.
Ηγουμενίτσα:  
Πλαταριά και Δρέπανο , Πάργα : τα πολύ γνωστά Λίχνος και Βάλτου , Πρέβεζα : Μονολίθι
 
Στην περιοχή του Σουλίου παρέχονται πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες όπως ποδήλατο,κολύμβηση , τρέξιμο , πεζοπορία , ανεμοπτερισμός ,θαλάσια σπορ , αναρρίχηση ...κ.α .Είναι γεμάτο μαγευτικές και διαφορετικές εικόνες από τα καταγάλανα νερά της θάλασσας , καταπράσινα νερά τον ποταμών , καταπράσινα δασικά τοπία ...κ.α  .Σέ τιμές ασυναγώνιστα φθηνές χωρίς να χάνει σε ποιότητα !