Κ. Γρίβας: Άμεση εγκατάλειψη της Συμφωνίας των Πρεσπών – Οι προκλήσεις τις Τουρκίας στην Α. Μεσόγειο

Κ. Γρίβας: Άμεση εγκατάλειψη της Συμφωνίας των Πρεσπών – Οι προκλήσεις τις Τουρκίας στην Α. Μεσόγειο

 

Η Τουρκία δεν σταματά τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα ο Ζαέφ προβαίνει σε δηλώσεις που μόνο ταιριαστές δεν είναι με το κλίμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Η Ελλάδα πλήττεται από παντού!

 

Η Συμφωνία των Πρεσπών, πρέπει έστω και τώρα να εγκαταλειφθεί από την αισιόδοξη αυταπάτη επίλυσης προβλημάτων, αφού οι δηλώσεις Ζάεφ, έστω κι αν ανακλήθηκαν, αναδεικνύουν την έναρξη μετά την Συμφωνία, μίας μορφής υβριδικού πολέμου, που η ΠΓΔΜ θα ξεκινήσει με στόχο μια καλύτερη θέση στο καταμερισμό ισχύος στα Βαλκάνια, σε μία εποχή εξαιρετικής γεωπολιτικής ρευστότητας, όπου εκτός από τους μεγάλους παίκτες και οι χώρες της περιοχής, θέλουν να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή θέση.

Αυτό το κάνει ήδη έναντι όλων των άλλων Βαλκανικών χωρών η Αλβανία, λέει ο καθηγητής στην Σχολή Ευελπίδων, Κώστας Γρίβας, μιλώντας στον 98.4.

Ο ίδιος ανέλυσε τα όρια και τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας ότι η χάραξη εθνικής στρατηγικής δεν σημαίνει απομόνωση της Ελλάδας, αλλά αντίληψη ότι η λύση έναντι των πηγών αστάθειας γύρω μας, δεν είναι η προσδεση ως εξάρτημα στις επιλογές της μίας ή άλλης μεγάλης δύναμης.